یکی از منابع مهم و مقرون به صرفه پروتئین، فیبر و ویتامینهایی که بر روی سلامتی انسان نقش مهمی دارند، لوبیا است. محصولات گوناگون لوبیا علاوه بر پروتئین میتواند سبب کاهش خطرات ابتلا به بیماریهای قلبی و همچنین ایجاد اثرات مثبت دیگری در انسان گردد.
محصولات گوناگون لوبیا و بررسی اثرات آن
علاقهمندان به مجله پزشکی نت سلامت؛ در این مقاله قصد داریم تا موضوعات زیر را برایتان مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم.
توضیحاتی در رابطه با لوبیا
مزایای بهداشتی لوبیا
خطرات
افزودن لوبیا به رژیم غذایی
توضیحات اولیه در رابطه با لوبیا
در حقیقت لوبیا بذری از گیاهان گلدار در خانواده Fabaceae بوده و در بخش حبوبات طبقهبندی شدهاند. آنها معمولا در یک غلاف رشد کرده به صورتی که هر یک از آنها حاوی چند دانه لوبیا میباشند. توجه داشته باشید که از سایر حبوبات میتوان به عدس، نخود فرنگی و بادام زمینی اشاره کرد.
محصولات گوناگون لوبیا حاوی اسیدآمینه هستند، این یک ماده شیمیایی بوده که برای تشکیل پروتئین ساخته شده و به ساخت عضلات کمک فراوانی خواهد کرد. همانطور که میدانید پروتئین یک ماده مغذی ضروری است.
جالب است بدانید که لوبیا انواع مختلفی دارد که عبارتند از:
لوبیا سیاه
لوبیا گاربانزو
لوبیا چیتی
لوبیا کشاورزی
لوبیا قرمز
لوبیا سفید
مزایای بهداشتی محصولات گوناگون لوبیا
این محصولات دارای مزایای بهداشتی متعددی میباشند، این مزایا عبارتند از:
منبع پروتئین
همانطور که استحضار دارید، پروتئین یک ماده بسیار مغذی و حیاتی بوده که نقش اصلی را در تمام قسمتهای بدن ایفا خواهد کرد، لوبیا در حقیقت دارای مقادیر زیادی بلوکهای تشکیلدهنده پروتئین است، این بلوکها را اسیدآمینه گویند.
منابع پروتئینی را میتوان به دو دسته کامل و ناقص تقسیم کرد، محصولات حیوانی و سویا همگی دارای پروتئینهای کاملی هستند، به این معنا که هر 9 اسیدآمینه لازم را دارند، از بین انواع لوبیا تنها سویا دارای این 9 اسیدآمینه است، مابقی را میتوان با برنج در یک وعده غذایی ترکیب کرد و بدین صورت اطمینان مربوطه حال میشود که توانستهایم تا پروتئین کامل مورد نیاز بدن را جذب کنیم.
لازم به ذکر است که لوبیا برای افرادی که گیاهخوار هستند بسیار مفید بوده زیرا آنها علاوه بر پروتئین، دارای کالری و چربی اشباع شده کمتری نسبت به برخی منابع پروتئینی دیگر هستند.
غذای چرب مغذی
همراهان نت سلامت؛ جالب است دانسته باشید که محصولات گوناگون لوبیا دارای مواد مغذی حیاتی مانند فولات هستند، این ماده مغذی در جلویگری از نقص لوله عصبی یک جنین در حین بارداری بسیار موثر واقع خواهد شد.
دقت داشته باشید که لوبیای خشک شده حاوی دو برابر فولات است، بنابراین بهتر است آنها را به صورت خشک تهیه کرده و بپزید. با این حال کنسرو لوبیا نیز حاوی مقادیر بیشتری از فولات خواهد بود.
فقر فولات در بدن سبب موارد زیر خواهد شد:
ضعف
خستگی
تپس قلب
از دست دادن اشتها
تحریک پذیری
سایر مواد مغزی موجود در لوبیا:
فلز روی
آهن
منیزیم
فیبر
آنتی اکسیدان
لوبیا حاوی یک نوع آنتی اکسیدان به نام پلی فنول است، شاید از خود بپرسید کار آنتی اکسیدان در بدن چیست؟
در حقیقت آنها با رادیکالهای آزاد موجود مبارزه کرده و همچنین بر طیف گستردهای از فعالیتهای بدن همچون پیری، سرطان و التهاب تاثرگذار هستند.
سلامت قلب
افرادی که به مصرف لوبیا علاقهمند هستند بدانند که از احتمال حمله قلبی، سکته مغزی و یا سایر مشکلات قلب و عروقی تا حد زیادی در آنها کاسته خواهد شد. این نتیجه یکی از تحقیقات صورت گرفته در سال 2013 بوده است.
تحقیقات دیگری نیز موجود است که نشان میدهد لوبیا میتواند تاثیرات زیادی را بر کاهش کلسترول داشته باشد و همین موضوع سبب کاهش خطرات حمله قلبی خواهد شد.
کاهش خطر ابتلا به سرطان
طبق برخی از مطالعات انجام شده ثابت شده است که لوبیا میتواند به عنوان یک آنتی اکسیدان و ضد التهاب عمل نماید، این اثرات در نتیجه خطر ابتلا به سرطان را کاهش خواهند داد.
بر اساس تحقیقات صورت گرفته در سال 2015 مبنی بر این که آیا لوبیا میتواند بر سرطان روده اثرگذار باشد یا خیر ثابت شده است که لوبیا سیاه دارای بیشترین فعالیتهای اکسیدانی است.
طبق یکی دیگر از مطالعاتی که در سال 2016 صورت گرفته شد به خوبی نشان داده شد که لوبیا سیاه چینی که در شمال شرقی چین به فراوانی یافت میشود خواهد توانست تا خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را کاهش دهد.
دیابت و متابولیسم گلوکز
محصولات گوناگون لوبیا ممکن است به تثبیت قند خون و یا حتی جلوگیری از بیماری دیابت کمک فراوانی نمایند، در حقیقت به دلیل داشتن فیبر بالای لوبیا این مهم انجامپذیر است.
طبق مطالعات صورت گرفته در سال 2015 بر روی موشها نشان داده شد که یک ماده شیمیایی موجود در برگ سویا خواهد توانست تا به بدن در حفظ سطح قند خون کمک نماید. در حقیقت سویا از عملکرد سالم سلولهای پانکراس حمایت کرده و همانطور که میدانید پانکراس سبب تولید انسولین شده و قند خون بدین صورت حفظ خواهد شد.
جلوگیری از کبد چرب
آیا دقیقا میدانید کبد چرب چگونه اتفاق خواهد افتاد؟ این یک مشکل متابولیکی بوده که وقتی چربی در کبد تجمع نماید، اصطلاحا میگویند که فرد دچار بیماری کبد چرب شده و عوارض گوناگونی نیز در پی خواهد داشت.
تحقیقات منتشر شده در سال 2016 نشان داد که لوبیا خواهد توانست تجمع چربی در کبد موشها را بهبود ببخشد، بنابراین این احتمال داده خواهد شد که بتواند در انسان نیز اثرات مثبتی داشته باشد، اما باید آزمایشات دیگری نیز برای اثبات کامل این موضوع صورت گیرد.
کنترل اشتها
الیاف و نشاسته سالم موجود در لوبیا میتواند منجر به کاهش میل به غذا در افراد گردد.
بهبود سلامت روده
تحقیقات صورت گرفته نشان میدهد که محصولات گوناگون لوبیا، به خصوص لوبیا سیاه میتواند به سلامت روده کمک شایانی نماید، این عمل در حقیقت با بهبود عملکرد و همچنین افزایش تعداد باکتریهای سالم امکانپذیر خواهد بود. جالب است بدانید که این موضوع میتواند به جلوگیری از بیماریهای مرتبط با روده نیز کمک نماید.
خطرات
برخی از افراد به محصولات غذایی خانواده حبوبات آلرژی دارند، بادام زمینی و حتی سویا که یکی از آلرژیهای موجود در ایالات متحده آمریکا نیز به شمار میرود، کسانی که سابقه آلرژی دارند باید قبل از مصرف آن با پزشک در رابطه با عوارض بعد از آن مشورتهای لازم را به عمل آورند.
بسیاری از لوبیاهای موجود به دلیل نگهداری از پروتئینهای لکتین خام هستند، این موضوع ممکن است منجر به مسمومیت غذایی شدید، اخلال در هضم غذا و همچنین منجر به تشکیل سیانید شود. پختن لوبیا به مدت 10 دقیقه کافیست تا لکتینها را از بین برده و شما بتوانید با خیال راحت آنرا میل نمایید.
یکی از شایعترین عوارض جانبی خوردن لوبیا ایجاد گاز معده است، این مورد خطرناک نبوده اما ممکن است برای برخی از افراد ناخوشایند و حتی دردسر باشد.
افراد مبتلا به سندرم روده (IBS) اغلب به دنبال محدود کردن ساتفاده از حبوبات از جمله لوبیا هستند، پس به این موضوع باید توجه کرد.
افزودن لوبیا به رژیم غذایی
دقت داشته باشید که لوبیا را باید بپزید تا نرم گردد.
لوبیای کنسرو شده نیز گزینه خوبی است.
برخی از استراتژیهای استفاده از لوبیا:
جایگزینی گوشت با لوبیا، سعی داشته باشید از لوبیا در غذاهای گوشتی استفاده نمایید.
استفاده از لوبیا سرد به عنوان نوعی از سالاد که بسیار خوشمزه نیز خواهد بود.
در مجموع میتوان محصولات گوناگون لوبیا را بسیار خوب و مفید ارزیابی کرد و سعی کنید تا از آن در رژیمهای غذایی خود به درستی استفاده نمایید.
Source: Medicalnewstoday
نت سلامت اخبار پزشکی, سلامت, زیبایی, موفقیت, روانشناسی


