یکی دیگر از میوههایی که در مناطق گرمسیری رشد میکند، میوه پاپایا نام دارد. محبوبیت این میوه به دلیل داشتن یک طعم شیرین، رنگ پر جنب و جوش و طیف وسیعی از مزایای بهداشتی بوده که آن را در بین همگان محبوب کرده است. این میوه در گذشته بسیار عجیب و نادر بوده است اما هم اکنون در تمامی فصول سال موجود میباشد.
میوه پاپایا و بررسی آن
علاقهمندان به مجله پزشکی نت سلامت؛ این میوه دارای مزیتهای سلامتی بسیاری از قبیل کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، دیابت، سرطان، کمک به هضم، بهبود کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت، کاهش فشار خون و بهبود زخم میباشد.
میوه پاپایا نرم و گوشتی بوده و همچنین میتواند در طیف گستردهای از روشهای آشپزی مورد استفاده قرار گیرد. در اینجا ما بیشتر در مورد مزایای بهداشتی، استفاده از آن، چگونگی ترکیب بیشتر آنها در رژیمهای غذایی و همچنین ارزش غذایی آن بحث خواهیم کرد.
موضوعات این مقاله عبارتند از:
فواید
تغذیه
دستور پخت
خطرات
حقایقی در رابطه با میوه پاپایا:
این میوه یکی از میوههای بومی مکزیک بوده و در کارائیب و فلوریدا نیز به طور طبیعی رشد میکند.
بر اساس گزارش سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (FAO) کشور هند بیشترین میزان آن را همواره تولید کرده و مقدار آن چیزی در حدود 5 میلیون تن است. میوه پاپایا را میتوان به سالاد، کوکی و سایر اغذیه اضافه کرد.
مزایای بهداشتی میوه پاپایا
همه سبزیجات و میوهها دارای مزایای سلامتی گوناگونی هستند و پاپایا نیز از این قائده مستثنی نیست، با اینحال، این میوه خواصی دارد که در مقایسه با سایر محصولات موجود در سطح جهان، بسیار شگفتانگیز خواهد بود.
دژنراسیون ماکولا مربوط به سن
یکی از آنتی اکسیدانهای موجود در پاپایا که از اشعههای مضر نور آبی و تاثیرات آن بر روی انسان جلوگیری خواهد کرد، Zeaxanthin میباشد، تصور میشود که آن در محافظت از سلامتی چشم نیز موثر است. با اینحال مصرف بیش از حد تمامی میوهها نیز احتمال دارد تاثیراتی را بر روی پیشرفت دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن داشته باشد.
جلوگیری از آسم
خطر ابتلا به بیماری آسم در افرادی که مقدار زیادی از مواد مغذی را مصرف میکنند، کمتر خواهد بود. یکی از این مواد مغذی بتا کاروتن نام داشته که در غذاهایی همچون میوه پاپایا، زردآلو، کلم بروکلی، کتانوب، کدو و هویج یافت میشود.
سرطان
یافتههای محققان نشان میدهد که ماده مغذی بتا کاروتن که در پاپایا یافت میشود، منجر به کاهش خطر ابتلا به سرطان و همچنین سرطان پروستات خواهد شد.
سلامت استخوان
کسانی که از ویتامین K کمی برخوردارند و یا آن را بسیار کم مصرف میکنند، باید بدانند که در معرض آسیب و شکستگی استخوان قرار دارند. مصرف ویتامین K برای سلامتی بسیار مهم است زیرا سبب جذب بهتر کلسیم شده و همچنین دفع ادراری کلسیم را کاهش خواهد داد، این امر سبب شده تا کلسیم در بدن برای تقویت و بازسازی استخوان به مقدار کافی وجود داشته باشد.
دیابت
بر اساس تحقیقات انجام شده بر روی افراد مبتلا به دیابت نوع 1 مشخص شده است که کسانی که از محصولات با فیبر بالا استفاده میکنند دارای سطح قند خون پایینتری هستند و افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ممکن است میزان قند خون، چربی و انسولین را بهبود ببخشند. یک پاپایا کوچک حاوی تقریبا 3 گرم فیبر است.
هضم غذا
این میوه دارای آنزیمی به نام پاپائین بوده که تاثیرات بسیار خوبی بر روی هضم غذا خواهد داشت. علاوه بر آن، پاپایا دارای مقادیری آب و فیبر است که سبب جلوگیری از ایجاد یبوست در افراد خواهد شد و سطح سلامتی دستگاه گوارش را نیز بالا خواهد برد.
بیماری قلبی
فیبر، پتاسیم و ویتامینهای موجود در پاپایا منجر به جلوگیری از ایجاد بیماریهای قلبی خواهد شد، ارتقاء مصرف پتاسیم، همراه با کاهش مصرف سدیم مهمترین تغییرات تغذیهای بوده که فرد میتواند جهت کاهش خطر ابتلا به بیمارهای قلبی و عروقی به انجام برساند.
التهاب
یکی از مواد مغذی بسیار مفید که در پاپایا وجود دارد و به بدن ما را در خواب، حرکت عضلانی، یادگیری و حافظه کمک خواهد کرد، کولین نام دارد. این ماده مغذی همچنین تاثیرات خوبی در جهت حفظ ساختار غشاهای سلولی، کمک به انتقال امواج عصبی، کمک به جذب چربی و همچنین کاهش التهاب مزمن خواهد داشت.
پوست و شفا
شما میتوانید از پاپایا به صورت موضعی برای کمک به بهبود زخم و جلوگیری از عفونت ایجاد شده استفاده نمایید. محققان عقیده دارند که آنزیمهای پروتئولیتیک چیوپاپائین و پاپائین موجود در میوه پاپایا مسئول این اثرات مفید هستند. داروهای حاوی آنزیم پاپائین نیز جهت درمان زخمهای دهانی مورد استفاده قرار میگیرند.
سلامت مو
همراهان نت سلامت؛ این میوه همچنین به دلیل داشتن ویتامین A و مواد مغذی مورد نیاز جهت تولید چربی پوست که موجب ایجاد رطوبت خواهند شد، در داشتن یک موی زیبا بسیار مفید خواهد بود.
ویتامین A جهت رشد تمامی بافتهای بدن، از جمله پوست و مو بسیار ضروری میباشد. مصرف به اندازه ویتامین C موجود در پاپایا، جهت ساخت و نگهداری کلاژن مورد نیاز بوده و ساختار پوست را فراهم خواهد کرد.
تجزیه تغذیه پاپایا
همانگونه که گفته شد، پاپایا یک منبع غنی از ویتامین C محسوب میشود.
یک پاپایا به طور متوسط حاوی:
120 کالری
30 گرم کربوهیدرات – از جمله 5 گرم فیبر و 18 گرم قند
2 گرم پروتئین
همچنین یک منبع خوب از مواد زیر میباشد:
فولات
ویتامین A
منیزیم
فلز مس
اسید پانتوتنیک
فیبر
این میوه همچنین دارای ویتامین B، آلفا و بتا کاروتن، لووتیان و زاکسنتین، ویتامین E، کلسیم، پتاسیم، وتامین K و لیکوپن میباشد. لیکوپن یکی از آنتی اکسیدانهای قوی بوده که در گوجه فرنگی یافت خواهد شد.
چگونه میتوان پاپایا را به رژیم غذایی اضافه کرد؟
روشهای سادهای برای اینکار وجود دارد، خوردن این میوه بسیار سخت بوده زیرا دارای مقادیر زیادی آب است، اما بد نیست روشها و دستورالعملهای زیر را در نظر بگیرید.
چگونه پاپایا بخوریم
یک پاپایای تازه دارای پوست پرتقالی شکل قرمز رنگ بوده که در هنگام لمس بسیار نرم است، آن را برش داده، تخمها را شسته، جدا کرده و از خوردن آن لذت ببرید. دانههای پاپایا خوراکی بوده اما طعم تلخ و شیرین دارند، با استفاده از یک قاشق گوشت نرم آن را جدا کرده و میل نمایید.
خطرات و عوارض بهداشتی میوه پاپایا
افرادی که دچار آلرژی لاتکس هستند ممکن است به پاپایا آلرژی داشته باشند، به این دلیل که این میوه دارای آنزیمهایی چیتاناس میباشد. این آنزیمها قادرند تا واکنش متقابلی را بین لاتکس و مواد غذایی حاوی آن ایجاد نمایند.
پاپایای رسیده ممکن است یک بوی خاص نیز داشته باشد، شما میتوانید با مخلوط کردن مقداری از آب لیمو آن را به حداقل برسانید، دانههای آن نیز با اینکه برای برخی از افراد ممکن است مضر باشد اما مصرف آن اشکالی ندارد، در مصرف دانهها دقت کنید، دوری کردن از دانههای آن مسلما بهتر خواهد بود.
Source: Medicalnewstoday
نت سلامت اخبار پزشکی, سلامت, زیبایی, موفقیت, روانشناسی


