در ادامه با معرفی نشانهها و ماهیت آنفولانزای معده و خطرات آن، به آموزش نحوه درمان خانگی این ویروس گوارشی میپردازیم.
حتما بخوانید: درمان سریع سرماخوردگی و گلودرد با غذاهای دریایی

عوامل و نشانههای بیماری آنفولانزای معده
گاستروانتریت، یا آنفولانزای معده باعث التهاب معده و روده می شود. آنفولانزای معده کاملا متفاوت از دیگر نوع مرسوم عمل میکند. هنگامی که مبتلا به آنفولانزای معده یا یک ویروس معده هستید، سیستم گوارشی شما تحت حمله قرار می گیرد. این می تواند علائم ناخوشایندی را ایجاد کند. این علائم ممکن است با علائم آنفلوآنزا مشترک باشد. اما بعضی از این نشانهها یکسان نیستند و حتما توسط یک ویروس ایجاد نمی شوند. عفونت ویروسی علت اصلی گاستروانتریت است. با این حال، انواع خاصی از باکتری ها یا انگل ها و بیماری های ناشی از مواد غذایی (از قبیل ماهی های دریایی غیرقابل استفاده) همچنین می تواند منجر به بیماری آنفولانزای معده شود. شود.
برخی از نشانههای متداول آنفولانزای معده عبارتند از:
- اسهال مایع و غیر خونی (مدفوع خونین معمولا نشان می دهد که شما یک عفونت متفاوت و شدید تر دارید)
- گرفتگی شکم به همراه درد
- تهوع، استفراغ یا هر دو
- خارش و درد عضلانی
- سردرد
- خستگی
- تب خفیف
- از دست دادن اشتها
حتما بخوانید: درمان آلرژی بینی و تنفسی با گیاهان دارویی

روشهای درمان خانگی آنفولانزای معده
از بین بردن ویروس معده واقعا می تواند به اندازه انتظار 24 تا 28 ساعت برای فرونشاندن علائم ساده باشد. اگر به بهبود سریعتری نیاز دارید؛ برخی از داروهای طبیعی وجود دارد که به این فرایند را سرعت میبخشند.
1. هیدراته نگهداشتن بدن
طبق گفته سازمان پیشگیری از بیماری، آنفولانزای معده بیماری ویروسی است که با مصرف آنتی-بیوتیکها درمان نخواهد شد. اگر به این بیماری مبتلا هستید؛ بایستی به میزان قابل توجهی آب و مایعات دیگر را برای جایگزینی مقادیر از دست رفته از طریق اسهال و استفراغ، مصرف کنید. اگر استفراغ و اسهال مداوم را تجربه میکنید؛ پیشنهاد میشود غذاهای خشک را برای ساعاتی کنار بگذارید.
2. در ابتلا به آنفولانزای معده چه بخوریم؟
در این شرایط، نوع مواد مصرفی بسیار اهمیت دارد اما به هر حال دوری از مواد جامد و عدم مصرف مواد غذایی در زمانهای ناخوشایند این بیماری توصیه میشود. موز، برنج، سیب زمینی و نان تست به خصوص برای افراد درحال بهبود از این بیماری توصیه میشود. این موارد به طور معمول در معده آسان پردازش میشوند و همچنین می توانند مدفوع را درگیر کنند، که در هنگام مبارزه با اسهال مفید است. این غذاهای ساده می توانند برای ساعات اولیه و روز اول شروع بهبودی و پس از عبور از وخامت موضوع مفید باشند. توجه داشته باشید که به این رژیم غذایی برای مدت طولانی تکیه نکنید چرا که به خصوص برای کودکان نمیتواند رژیم کافی باشد.
3. در ابتلا به آنفولانزای معده چه نخوریم؟
این که چه چیزی را مصرف نکنید به اندازه آن چه باید مصرف شود نیز اهمیت دارد. در هنگام ابتلا به آنفولانزای معده غذاهای متعددی وجود دارند که باید تا زمان بهبود از آنها اجتناب کنید. مجموع غذاهایی که باید از آن ها اجتناب کنید شامل این کمیات میباشند.
- قند
- لبنیات
- الکل
- کافئین
- محصولات گوجه فرنگی
- غذاهای چرب
- غذاهای روغندار
- غذاهای تند و نمکدار
تمامی این غذاها به موجب ناراحتی و سختی در دستگاه گوارشی میشوند. ممکن است یک روز بدون قهوه برای شما سخت باشد اما کافئین قهوه و سودا تنها میتوانند اسهال را شدیدتر کنند. الکل هم بسیار مضر است چرا که میتواند احتمال کمبود آب را افزایش داده و ناراحتی روده ایجاد کند.
4. با استراحت، خود را بازیابی کنید
هیچ فهرستی برای چگونگی خلاص شدن از آنفولانزای معده بدون استراحت، کامل نیست. یکی از ساده ترین و طبیعی ترین راههای تشویق بهبودی از بیماری، آسان نمودن فرایند آن با استراحت است. از آن جا که این بیماری چندان طول نمیکشد؛ استراحت و صبر اقدامی معقول برای رهایی از این بیماری است چرا که علاوه بر استفراغ و اسهال، خستگی نیز از نشانههای برآمده از این ویروس بوده و رفع خستگی قطعا با استراحت صورت میگیرد.
5. از کامپرس خنک استفاده کنید
استفاده از بسته خنک و فشرده یخ به درمان این بیماری کمک نمیکند اما اگر تب و خستگی از این عارضه بروز دهد؛ قرار دادن پارچه مرطوب میتواند به افزایش انطعاش و بهتر شدن احساستان کمک کند.
6. استفاده از چای و دمنوش گیاهی
چای نعناع و زنجبیل، روش مناسبی برای آرام کردن معده و هیدراته نگه داشتن بدن میباشند. زنجبیل نیز به عنوان نوعی درمان طبیعی تهوع و استفراغ شناخته میشود. تنها توجه داشته باشید که دمنوش خود را نه چندان داغ و به آرامی مصرف کنید.
7. پروبیوتیک ها
در بسیاری از مواقع باکتری و ویروسها مسبب بروز آنفولانزای معده میشوند که اگر میخواهید در هر دو صورت، از شر هم ویروس و هم باکتریها رها شوید؛ در این شرایط استفاده از مواد غذایی غنی از پروبیوتیکها را پیشنهاد میکنیم. کفیر نارگیل به عنوان مثال یک غذای سرشار از پروبیوتیک که به هیدراته نگه داشتن بدن نیز کمک میکند. تحقیقات نشان میدهد که پروبیوتیکها میتوانند به عنوان مانع و جلوگیری کننده از اسهال عمل کنند.
منبع: draxe
نت سلامت اخبار پزشکی, سلامت, زیبایی, موفقیت, روانشناسی