تاریخچه میوه گریپفروت به قرن هجدهم برگشته و تنوع رنگ آن نیز بسیار جالب میباشد. این میوه در رنگهای سفید، زرد، صورتی و قرمز موجود بوده و دارای طعم تلخ و شیرین است.
میوه گریپفروت و بررسی آن
علاقهمندان به مجله پزشکی نت سلامت؛ یکی از مهمترین تاثیرات این میوه در پشتیبانی آن از پوستی روشن و سالم میباشد. میوه گریپفروت قادر است به کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماریها و همچنین کاهش وزن به عنوان یک رژیم غذایی سالم کمک فراوانی نماید.
در این مقاله قصد داریم تا به طور کلی مزایا و همچنین برخی از عوارض احتمالی آن را مورد بررسی قرار دهیم.
موضوعات مقاله عبارتند از:
مزایای سلامتی
مشخصات تغذیهای
چگونه میوه گریپفروت را مصرف کنیم
خطرات بهداشتی احتمالی
حقایقی در رابطه با میوه گریپفروت:
این میوه در حقیقت بین پوملو و پرتقال میباشد.
میوه گریپفروت مزایای بهداشتی زیادی برای پوست، فشار خون، سلامت قلب و پیشگیری از بیماریها دارد.
این میوه دارای مقادیر زیادی از ویتامین C است.
گریپفروت را در محیطی خنک، خشک و همچنین به دور از نور خورشید نگهداری نمایید.
مزایای سلامتی میوه گریپفروت
این میوه دارای کالری کمی بوده اما مملو از مواد مغذی و همچنین منبعی عالی از ویتامین A و C میباشد.
مدرس پزشکی دانشگاه هاروارد اظهار داشته است که این میوه دارای 25 شاخص گلیسمی است. این مسئله نشاندهنده آن است که میزان قند خون و انسولین تا حد زیادی تحت تاثیر قرار نخواهد گرفت.
بر اساس بسیاری از مطالعات صورت گرفته مشخص شده است که افزایش مصرف مواد غذایی گیاهی همانند گریپفروت میتواند تاثیرات بسیار خوبی در کاهش خطر ابتلا به چاقی، دیابت، بیماریهای قلبی و مرگ و میر داشته باشد. در ادامه نیز میتوان گفت میوه گریپفروت سبب ایجاد چهرهای سالم، افزایش انرژی و ایجاد وزنی متعادل خواهد شد.
مورد اول، کاهش وزن
برخی از افراد مدعی هستند که میوه گریپفروت معجزهآسا میباشد، این میوه قادر است تا سبب بهبود فشار خون و همچنین سطح چربی در بدن شود. فشار خون و سطوح بالای چربی، به چاقی مربوط بوده و مطاالعات اثبات کردهاند که در طولانیمدت سبب کنترل وزن خواهد شد.
مورد دوم، سکته مغزی
به گفته انجمن قلب ایالات متحده آمریکا، مصرف مقادیر بالایی از فلاونوئیدها ممکن است خطر سکته مغزی را برای زنان کاهش دهد، فلاونوئیدها ترکیبات موجود در میوههای خانواده مرکبات همانند پرتقال و میوه گریپفروت میباشند. خطر ابتلا به سکته مغزی در افرادی که این مواد را مصرف میکنند تا 19 درصد نسبت به سایر افرادی که مصرف نمیکنند، کمتر خواهد بود.
مورد سوم، فشار خون و سلامت قلب
ترکیباتی از مواد مغذی همچون فیبر، پتاسیم، لیکوپن، ویتامین C و کولین موجود در گریپفروت به حفظ سلامت قلب کمک خواهد کرد. بر اساس مطالعات انجام شده مشخص شد که هر فردی اگر به صورت روزانه حدود 1000 میلیگرم پتاسیم مصرف نماید تا 49 درصد کمتر از افرادی که از آن بیبهرهاند دچار حملات قلبی خواهند شد.
طبق آمار ارائه شده پایگاه ملی مواد غذایی ایالات متحده آمریکا (USDA)، یک گریپفروت با قطر 3 تا 3.5 اینچ شامل 139 میلیگرم پتاسیم میباشد. این میوه گزینه مناسبی برای افزایش مصرف روزانه پتاسیم به حساب میآید.
رژیم DASH به گونهای طراحی شده است که بتواند از طریق مواد غذایی موجبات کاهش فشار خون را فراهم نماید، یکی از مواد غذایی موجود در این رژیم گریپفروت است.
مورد چهارم، سرطان
میوه گریپفروت یکی از منابع غنی آنتی اکسیدانهایی همچون ویتامین C به حساب میآید، این مورد میتواند موجب مبارزه با رادیکالهای آزاد موجود در بدن شوند، رادیکالهای آزاد ممکن است سبب ایجاد بیماری سرطان شوند.
مصرف لیکوپن سبب کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات خواهد شد، این نتیجه طی چند آزمایش به دست آمده است، برای اثبات کامل آن به آزمایشات بیشتری نیاز است.
مورد پنجم، گوارش
میوه گریپفروت به دلیل داشتن مقادیر زیادی از آب و فیبر سبب جلوگیری از یبوست شده و سطح سلامتی دستگاه گوارش را نیز ارتقاء خواهد داد.
مورد ششم، هیدراتاسیون
این میوه دارای 91 درصد آب بوده و همین موضوع سبب شده تا یکی از پرطرفدارترین میوهها به حساب آید. گریپفروت حاوی مقادیر زیادی الکترولیت بوده و همچنین یک میانوعده بزرگ نیز به حساب میآید و بدین ترتیب از خطر کمآبی نیز جلوگیری به عمل خواهد آورد.
مورد هفتم، پوست
ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان بسیار قوی میتواند با آسیبهای ناشی از خورشید و آلودگی مبارزه نماید، چین و چروکها را کاهش داده و بافت پوست را نیز بهبود ببخشد.
این ویتامین نقش بسزایی در تشکیل کلاژن (سیستم پشتیبانی اصلی پوست) خواهد داشت. در این زمینه هیدراتاسیون و ویتامین A نیز دارای تاثیرات مثبتی هستند، این موارد در میوه گریپفروت وجود دارند.
همراهان نت سلامت؛ بر اساس برخی از تحقیقات انجام شده در سال 2015 مشخص شد کسانی که از آبمیوههای مرکبات و یا خود مرکبات به میزان زیادی استفاده میکنند، موجب ایجاد سطح بالایی از ملانوم خواهند شد که یکی از مرگبارترین نوع سرطان پوست به حساب میآید.
توصیه ما این است، افرادی که مقدار زیادی از این مواد را مصرف میکنند از ایستادن در برابر آفتاب به مدت طولانی خودداری به عمل آورند، زیرا حساسیت پوستشان به آفتاب تا حد زیادی بالا رفته است.
نتیجه آن است که همواره در حد تعادل مرکبات و آب آن را مصرف کرده و در برابر نور خورشید نیز تا مدت زمان طولانی قرار نگیرید.
مورد هشتم، پیشگیری از آسم
خطر ابتلا به بیماری آسم در افرادی که مواد مغذی زیادی را در طول روز مصرف میکنند، کمتر میباشد. یکی از این مواد غذایی ویتامین C بوده که در گریپفروت به مقدار زیاد یافت میشود.
مشخصات تغذیهای
مطابق با آمار ارائه شده توسط سازمان غذایی ایالات متحده آمریکا، یک فنجان گریپفروت صورتی، قرمز و یا سفید حاوی مقادیر زیر میباشد:
74 کالری
0.23 گرم چربی
0 گرم سدیم
0 گرم کلسترول
18.58 گرم کربوهیدرات
1.45 گرم پروتئین
خوردن این میزان از گریپفروت در طول روز تا 132 درصد از نیاز روزانه به ویتامین C، به میزان 43 درصد از نیاز روزانه به ویتامین A، تا 5 درصد از نیاز روزانه به کلسیم و همچنین تا 3 درصد از نیاز روزانه انسان به منیزیم را فراهم خواهد کرد.
همچنین شامل موارد زیر نیز میباشد:
ویتامین E
تیامین
ریبوفلاوین
نیاسین
فولات
اسید پانتوتنیک
پتاسیم
فسفر
منگنز
فلز روی
فلز مس
این میوه همچنین دارای مزایای آنتی اکسیدانهای قوی همچون لیکوپن، بتا کاروتن و ترکیبات گیاهی فعال نیز میباشد. گریپفروت صورتی و یا قرمز تازه حاوی مقادیر بالاتری از ترکیبات زیستفعال هستند و همچنین دارای پتانسیل آنتی اکسیدانی بالاتری نسبت به نوع سفید و یا زرد میباشند، علاوه بر آن از ویتامین A بالاتری نیز بهرهمندند.
برخی نکات در رابطه با نحوه استفاده آن
این میوه را در اوج رسیدن برداشت نمایید، زیرا پس از برداشت دیگر امکان بهبود کیفیت و یا رسیدن آن وجود ندارد.
گریپفروت را در درمای اُتاق و به دور از نور خورشید نگهداری نمایید.
فصل زمستان بهترین زمان خرید مرکبات است، گریپفروت نیز شامل این دسته از مواد غذایی میباشد.
خطرات بهداشتی بالقوه
در هنگام مصرف داروهایی که که خواص این میوه را دارند، نباید گریپفروت مصرف کرد زیرا دارای قابلیت اتصال آنزیمی هستند. داروها بسیار سریع از روده به جریان خون خواهند رسید، داروهایی همچون استاتین، مسدودکنندههای کلسیم و همچنین داروهای روانپزشکی نمونههایی هستند که معمولا با گریپفروت در ارتباط میباشند.
افراد مبتلا به عفونتهای کلیوی باید در مصرف این میوه جانب احتیاط را رعایت نمایند، پتاسیم بیش از حد برای کسانی که دارای کلیه سالمی نیستند مضر خواهد بود.
افرادی که از ریفلاکس معده (GERD) رنج میبرند ممکن است هنگام مصرف آن، علائمی همچون سوزش و سکته مغزی برایشان افزایش پیدا کند، زیرا به شدت اسیدی است. با اینحال این واکنشها در افراد گوناگون متفاوت خواهد بود.
همواره سعی داشته باشید تا از رژیمهای غذایی متفاوت به جای یک رژیم غذایی محدود استفاده نمایید، قطعا نتایج بهتری به دست خواهد آمد.
Source: Medicalnewstoday
نت سلامت اخبار پزشکی, سلامت, زیبایی, موفقیت, روانشناسی


