میوه های محدودی وجود دارند که در تمام دنیا شناخته شده باشند و در همه جا محبوب باشند . یکی از این میوه ها پرتقال است . جالب است بدانید این میوه بعد از سیب ، پر مصرف ترین میوه در دنیا می باشد . خواص پرتقال بسیار زیاد هستند و در ضمینه های زیادی کاربرد دارند . از خواص خوراکی و غذایی تا استفاده از پوست آن برای تولید عطر و ماسک های صورت . این میوه خوشمزه و خوشبو در مناطق شمالی و جنوبی ایران به کرات کاشت می شود . جالب است بدانید که اسم این میوه بخاطر اینکه اولین بار تاجران پرتغالی آن را از هندوستان وارد دیگر کشور ها کردند ، پرتقال می باشد . در این قسمت از مجله نت سلامت به بررسی مهم ترین خواص پرتقال می پردازیم .
خواص پرتقال
کم کردن وزن و لاغری
این درست است که این میوه سرشار از ویتامین C می باشد و بیشتر مردم پرتقال را با این خاصیتش می شناسند اما ، پرتقال حاوی مقادیر قابل توجه ای از کلسیم و پتاسیم نیز می باشد . طبق تحقیقاتی که دانشکده سلامت دانشگاه کالیفرنیا انجام داده است ، یکی از مهم ترنی موادی که برای کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده آل نقش دارد ، پتاسیم می باشد . معمولا در اکثر رژیم های غذایی ، مصرف روزانه یک پرتقال توصیه شده است .
کمک به پیشگیری و بهبود سرماخوردگی
احتمالا همه شما می دانید که وقتی بدن به سرماخوردگی دچار می شود ، داروها نمی توانند کمکی به از بین بردن ویروس های این بیماری کنند . دارو ها فقط می توانند برای شما نقش مسکن را ایفا کنند . برای درمان این بیماری ها باید خود سیستم ایمنی بدن ویروس ها را نابود کند . اساسا به همین دلیل است که بهترین روش درمان این بیماری ها استراحت است . اما همان طور که می دانید پرتقال سرشار از ویتامین c می باشد . این ویتامین باعث می شود تا عملکرد گلبول های سفید و دستگاه ایمنی بدن بهبود پیدا کند و سریع تر بتوانند ویروس ها و عوامل بیماری زا را از بین ببرند .
کاهش کلسترول بد بدن
یکی از مهمترین خواص پرتقال ، کاهش این کلسترول های بد می باشد . وقتی رادیکال های آزاد باعث اکسیداسیون شدن کلسترول خون شوند ، این کلسترول ها به دیواره های رگ هیا خونی می چسبند و کم کم با مرور زمان به توده های تبدیل می شوند که خون رسانی را مختل می کنند . ویتامین c باعث می شود که اثرات منفی رادیکال های آزاد خنثی شود . اگر عملکرد خون رسانی مختل شود منجر به بیماری های خطرناکی همچون ایست قلبی و سکته مغزی می شوند .
جلوگیری از زخم معده
یکی از مهم ترین عواملی که باعث می شود ما دچار به زهم معده بشویم ، باکتری است که نام علمی ان هلیکوباکتر پیلوری می باشد . این باکتری می تواند باعث اختلال در دستگاه گوارش شود که این اختلال در تهایت منجر به زخم معده می شود . ما می توانیم با خوردن روزی یک پرتقال و مصرف ویتامین c مورد نیاز بدن جلوی این باکتری را بگیریم و از التبلا به زخم معده جلوگیری کنیم .
مواد مغذی در 100 گرم پرتقال
+ کالری 47
+ چربی 0
+ کلسترول 0
+ ویتامین سی ۵۳.۲ میلی گرم
+ فیبر ۲ گرم
+ ویتامین آ ۲۲۵ میلی گرم
+ ویتامین ای ۰.۲ میلی گرم
+ تیامین ۰.۱ میلی گرم
+ نیاسین ۰.۳ میلی گرم
+ پتاسیم ۱۸۱ میلی گرم
+ کلسیم ۴۰ میلی گرم
منبع : www.netsalamat.ir
نت سلامت اخبار پزشکی, سلامت, زیبایی, موفقیت, روانشناسی


